- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 105 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
OBS! Från och med 1 januari 2025 gäller en ny prislista, vänligen se pdf längre ner eller fråga personalen när du besöker oss.
* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.
Vecka 47 (18-22 november)
Måndag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos, smält smör och lingonsylt
Tisdag "Raggmunkens dag": Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och pepparsås
Torsdag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Fredag: Stekt kyckling med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås
Vecka 48 (25-29 november)
Måndag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Tisdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag: Husets fisksoppa. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Fredag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Vecka 49 (2-6 december)
Måndag: Vitkålssoppa med kalvfärs. Dessert: Husets cheesecake
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och stuvad spenat
Onsdag: Stekt kycklingfilé med klyftpotatis och balsamicosås
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Fredag: Karelsk stek (Karjalan paisti), serveras med potatis och inlagda rödbetor (en rätt som är misstänkt lik vår Kalops) - vi inspireras idag av Finlands självständighetsdag!
Vecka 50 (9-13 december)
Måndag: Gulaschsoppa på nötkött, serveras med crème fraicheklick. Dessert: Kladdkaka med banan- och kolatopping
Tisdag Nobeldagen: Ugnsstekt lax med kokt potatis, hollandaisesås och haricot verts
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Stekt fläsk med kokt potatis, löksås och bruna bönor
Fredag Luciadagen: Grynkorv med kokt potatis, senapssås och gröna ärter
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 47 (18-24 november)
Måndag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos, smält smör och lingonsylt
Dessert: Skogsbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Morotsbiff med ädelostsås
Tisdag:
Middag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt (Raggmunkens dag!)
Dessert: Päronkaka med ingefära
Kvällsmål: Svampsoppa
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och pepparsås
Dessert: Körsbärssoppa med en kula vaniljglass
Kvällsmål: Omelett med spenatstuvning
Torsdag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmål: Krämig bacongratäng med potatis, morot och paprika
Fredag:
Middag: Stekt kyckling med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås
Dessert: Wienerbröd på "Wienerbrödets dag"
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med vitlöksdressing
Lördag:
Middag: Pocherad fisk med citronsås, serveras med kokt potatis
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Kotlettrad med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 48 (25 november-1 december)
Måndag:
Middag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Drottningkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Tisdag:
Middag: Fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med ädelostkräm
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Äggröra med alspånsrökt, skinnfri kycklingprinskorv
Torsdag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda
Fredag:
Middag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Ost- och broccoligratäng
Lördag:
Middag "Kåldolmens dag": Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Söndag 1:a advent:
Middag: Glöggdoftande gryta med fläskfilé, serveras med kokt potatis
Dessert: Mjuk pepparkaka
Kvällsmål: Krämig potatissallad med skivad grillad kyckling
Vecka 49 (2-8 december)
Måndag:
Middag: Vitkålssoppa med kalvfärs
Dessert: Husets cheesecake
Kvällsmål: Skomakarlåda på nötfärs, serveras med potatismos
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och stuvad spenat
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med saffran, serveras med bärkompott
Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med klyftpotatis och balsamicosås
Dessert: Mangosoppa med en klick vaniljglass
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kesoröra/lingonsylt
Torsdag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Fredag - Vi inspireras av Finlands självständighetsdag:
Middag: Karelsk stek (Karjalan paisti), serveras med potatis och inlagda rödbetor (en rätt som är misstänkt lik vår Kalops)
Dessert: I brist på bättre dessertidéer serverar vi Ålandspannkakor (Pannkakor med katrinplommonmos och kardemummagrädde). Åland är en del av Finland, om än självstyrande och med en egen nationaldag.
Kvällsmål: Morot- och kålrotslåda
Lördag:
Middag: Pocherad fisk* med dillsmör och kokt potatis
Dessert: Apelsinkaka
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Söndag 2:a advent:
Middag: Plommonspäckad fläskkarré med potatis och gräddsås
Dessert: Kökets val av kräm
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 50 (9-15 december)
Måndag:
Middag: Gulaschsoppa på nötkött, serveras med crème fraicheklick
Dessert: Kladdkaka med banan- och kolatopping
Kvällsmål: Korv med potatismos och gurkmajonnäs
Tisdag Nobeldagen:
Middag:
Förrätt: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde
Huvudrätt: Ugnsstekt lax med kokt potatis, hollandaisesås och haricot verts
Dessert: Brylépudding
Kvällsmål: Frasbakad palsternacksgratäng med svamp
Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Blåbärssoppa och liten kaka
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis, löksås och bruna bönor
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Morotssoppa
Fredag Luciadagen:
Middag: Grynkorv med kokt potatis, senapssås och gröna ärter
Dessert: Mjuk pepparkaka med frosting
Kvällsmål: Brie- och mango chutneypaj
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng
Söndag:
Middag 3:e advent: Kyckling med fetaost och soltorkade tomater, serveras med potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Potatisbullar med kesoröra
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 47 (18-24 november)
Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) med potatismos, smält smör och lingonsylt**
Onsdag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt**
Torsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och pepparsås
Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor
Lördag: Krämig bacongratäng med potatis, morot och paprika
Söndag: Stekt kyckling med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås
Vecka 48 (25 november-1 december)
Måndag: Kotlettrad med potatis, gräddsås och äpplemos**
Tisdag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Onsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Fredag: Husets fisksoppa. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Lördag: Prinskorv med potatis och senapssås
Söndag 1:a advent: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med kokt potatis
Vecka 49 (2-8 december)
Måndag: Glöggdoftande gryta med fläskfilé, serveras med kokt potatis
Tisdag: Vitkålssoppa med kalvfärs. Dessert: husets cheesecake
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och stuvad spenat
Torsdag: Skomakarlåda på nötfärs, serveras med potatismos
Fredag: Stekt kycklingfilé med klyftpotatis och balsamicosås
Lördag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatismos
Söndag 2 advent: Wallenbergare med potatismos, smält smör och gröna ärter
Vecka 50 (9-15 december)
Måndag: Plommonspäckad fläskkarré med potatis och gräddsås
Tisdag: Gulaschsoppa. Dessert: Kladdkaka med banan- och kolatopping
Onsdag: Ugnsstekt lax med kokt potatis och hollandaisesås
Torsdag: Korv med potatismos och gurkmajonnäs
Fredag Luciadagen: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Stekt fläsk med kokt potatis, löksås och bruna bönor
Söndag 3:e advent: Grynkorv med kokt potatis, senapssås och gröna ärter
Text