Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter.

På vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten 11.30-13.30.

Sedan 3 februari finns i samma lokaler Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.30.

Välkomna!

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny


Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

OBS! Från och med 1 januari 2025 gäller en ny prislista, vänligen se pdf längre ner eller anslag i restaurangen.

* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.

Vecka 14 (31 mars-4 april

Måndag: Krämig blomkålssoppa toppad med knaperstekt bacon. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Tisdag: Fiskfärsbiffar med kokt potatis och äppelfraiche
Onsdag: Wallenbergare serveras på klassiskt vis med potatispuré, gröna ärter, smält smör och rårörda lingon
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Fredag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås

Vecka 15 (7-11 april)

Måndag: Vitkålsoppa med kalvfärs. Dessert: Keso cheesecake med jordgubbsspegel
Tisdag: Fisk Jonas (gratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) med kokt potatis
Onsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Torsdag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Fredag: Coq au vin (kycklinggryta med vin, champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis

Vecka 16 (14-18 april)

Måndag: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Tisdag: Spaghetti och köttfärssås
Onsdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Skärtorsdag: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos
Långfredag - stängt

Vecka 17 (21-25 april)

Annandag Påsk - stängt
Tisdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Onsdag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Torsdag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Fredag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 13 (24-30 mars)

Måndag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Stekt falukorv med stekt potatis
Tisdag Våffeldagen:
Middag: Tonfiskgratäng med romsås
Dessert: Blåbärssoppa med glasskula (Vi gräddar också våfflor på avdelningen)
Kvällsmål: Morotsbiffar med prästostpotatis
Onsdag:
Middag: Mustig nötköttsgryta med paprika och rödvin, serveras med potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Chorizo (kryddig korv) med potatisgratäng och hemkokt äppelchutney
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa)
Fredag:
Middag: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris/ potatis
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Smulpaj med skinka och broccoli
Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis, skirat smör och gröna ärter
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmål: Köttfärsgratäng
Söndag:
Middag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås
Sommartid börjar Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde

Vecka 14 (31mars-6 april)

Måndag:
Middag: Krämig blomkålssoppa toppad med knaperstekt bacon
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Raggmunk med stekt blodpudding och lingonsylt
Tisdag:
Middag: Fiskfärsbiffar med kokt potatis och äppelfraiche
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Köttbullar och stuvade makaroner
Onsdag:
Middag: Wallenbergare serveras på klassiskt vis med potatispuré, gröna ärter, smält smör och rårörda lingon
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Varm smörgås med champinjonstuvning
Torsdag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Dessert: Konserverade aprikoser med vispad grädde
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Fredag:
Middag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Morotens dag Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Kavring/ Kokt potatis med gubbröra
Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilika, serveras med potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Husets val av kvällssoppa
Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: Ugnspannkaka med lingonsylt

Vecka 15 (7-13 april)

Måndag:
Middag: Vitkålsoppa med kalvfärs
Dessert: Keso cheesecake med jordgubbsspegel
Kvällsmål: Korv och mos med gurkmajonnäs
Tisdag:
Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktsoppa med kardemummaskorpor
Kvällsmål: Skinkfrestelse
Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Tropisk fruktsallad med vipad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Äpplemos, vispad grädde och kanel
Kvällsmål: Krämig morotssoppa
Fredag:
Middag: Coq au vin (vindoftande kycklinggryta med champinjoner och syltlök), sereras med kokt potatis
Dessert: Bär gratinerade med vit choklad, serveras med glass
Kvällsmål: Köttbullar med stuvad blomkål
Lördag:
Middag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Dessert: Rabarberkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Paj med fetaost och oliver
Söndag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Rotsaksplättar och bacon

Vecka 16 (14-20 april)

Måndag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Blomkålsgratäng och stekt falukorv
Tisdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås
Dessert: Fruktsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Onsdag:
Middag: Kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Köttbullar med mimosasallad
Skärtorsdag:
Middag: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos
Dessert: Aprikoshalvor med vispad grädde
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa
Långfredag:
Middag: Ugnskokt lax med kokt potatis och romsås (tångrom)
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Janssons frestelse
Lördag Påskafton:
Middag: Jon Jespers varma påsklunch
Dessert: Påsktårta
Kvällsmål: Jon Jespers kalla påskbord
Söndag Påskdagen:
Middag: Stekt kycklingfilé med kokt potatis och paprikasås
Dessert: Polkagrispannacotta
Kvällsmål: Räksmörgås

Vecka 17 (21-27 april)

Måndag Annandag Påsk:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelek, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Körsbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad
Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning
Onsdag:
Middag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Primörsoppa
Torsdag:
Middag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Blåbärssoppa med wafers
Kvällsmål: Rårakor med crème fraiche och picklad rödlök
Fredag:
Middag: Ugnsstekt kyckling med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås, serveras med potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Korvgratäng
Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 13 (24-30 mars)

Måndag: Pannbiff med potatis och pepparsås
Tisdag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Onsdag: Tonfiskgratäng med romsås
Torsdag: Stekt kyckling med prästostpotatis och sås
Fredag: Mustig nötköttsgryta med paprika och rödvin, serveras med potatis
Lördag: Chorizo (kryddig korv) med potatisgratäng och hemkokt äppelchutney
Söndag: Helstekt fläskytterfilé med potatis och bearnaisesås

Vecka 14 (31mars-6 april)

Måndag: Chili con carne med kokt potatis
Tisdag: Krämig blomkålssoppa toppad med stekt bacon. Dessert: äpplepaj med vaniljsås
Onsdag: Fiskfärsbiffar med kokt potatis och äppelfraiche
Torsdag: Köttbullar med potatis och tomatsås
Fredag: Wallenbergare serveras med potatispuré, gröna ärter och smält smör
Lördag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Söndag: Flygande Jakob med ris

Vecka 15 (7-13 april)

Måndag: Skinkstek med potatis, gräddsås och äppelmos**
Tisdag: Vitkålssoppa med kalvfärs. Dessert: husets cheesecake
Onsdag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Torsdag: Skinkfrestelse
Fredag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Lördag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Söndag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris

Vecka 16 (14-20 april)

Måndag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Tisdag: Jon Jespers pannbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Spaghetti och köttfärssås
Torsdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Långfredag: Ugnskokt lax med kokt potatis och romsås
Påskafton: Påsklunch
Påskdagen: Grillade revben med potatis, cidersås och äpplemos**

Vecka 17 (21-27 april)

Måndag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Tisdag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelek, serveras med potatis
Onsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Torsdag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Fredag: Primörsoppa. Dessert: Ostkaka med sylt**
Lördag: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Söndag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt**