Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 18 oktober 2024

Ommöblering på biblioteket

Under vecka 48-49 stänger biblioteket för ommöblering.

Med ommöbleringen ska bland annat avdelningen för barn och unga flyttas till ytterväggen mot torget, och överlag satsar man på ett luftigare och mer fysiskt tillgängligt bibliotek.

"Som det är nu kommer man inte ens in med en barnvagn på barnavdelningen", säger Yvonne Tosthage, bibliotekarie i Grästorp.

I och med ommöbleringen ser man också över höjden på hyllorna, och kommunens snickare hjälper till med en hel del modifikationer. Boklådorna på barnavdelningen har redan sänkts så barnen själva kan bläddra bland böckerna. Personalen på biblioteket har också sett över hur bland annat studierum, läshörnor och datorer används, och har idéer om hur man kan göra det bättre för både låntagare, studenter och personal.

Stängt under ommöbleringen

Ommöbleringen sker den 25 november - 7 december. Under den tiden är biblioteket stängt för besök men har begränsad verksamhet.

Måndag-fredag 8-16 kommer du att kunna:

  • Lämna tillbaka det du lånat i återlämningslådan utanför dörren
  • Låna reserverad media (ring på klockan utanför dörren)
  • Läsa dagstidningar i caféet

Förbered dig!

Glöm inte att låna extra många böcker inför stängningsperioden. Du kan också få hjälp hos biblioteket med att skaffa en pin-kod. På så sätt kan du använda bibliotekets e-tjänster och se på film via Cineasterna eller läsa tidsskrifter via Pressreader.