Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 12 september 2024

Rapport från kommunstyrelsens sammanträde den 11 september

På kommunstyrelsens sammanträde diskuterades bland annat framtiden för konserthuset, samt jordtippen.

Konserthuset

Kommunstyrelsen beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att göra en förstudie gällande Konserthusets utveckling, med inriktningen att Konserthuset ska kunna användas för kulturarrangemang, evenemang och konferenser. När kommunen tog över fastigheten 2020 var tanken att Ungdomsverksamheten skulle flytta dit, men det beslutet är upphävt sedan tidigare.

"Vi vill kunna nyttja Konserthuset på bästa sätt, och se till allas behov, både grästorparnas, kommunens och verksamhetens. En förstudie är ett steg i rätt riktning mot en efterlängtad anpassning om ombyggnation av konserthuset, där vi kan ta med det in i rätt århundrade", säger Robert Fransson, kommunstyrelsens ordförande.

Jordtippen

Kommunstyrelsen upphävde också beslutet om att se över möjligheten att etablera en ny jordtipp, och om att sluttäcka den befintliga jordtippen.

"Angående den befintliga jordtippen har vi arbetat tillsammans med miljö-hälsa i Lidköping om föreläggandet. Det återstår ytterligare en provtagning i ärendet för att få en uppfattning om föroreningsinnehållet, därför kan vi inte ta beslut om någon sluttäckning nu. Idag bedriver man inte heller deponiverksamhet på samma sätt som förut, varför en ny jordtipp inte kommer att etableras", avslutar Robert Fransson, kommunstyrelsens ordförande.