Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 26 augusti 2024

Grästorpsveckan för psykisk hälsa

Under vecka 36, mellan den 9-13 september, kommer det att arrangeras olika aktiviteter kring ämnet psykisk hälsa i Grästorp.

För tredje året i rad arrangeras temaveckan Grästorpsveckan för psykisk hälsa i kommunen, det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Under veckan finns det olika evenemang och föreläsningar som berör ämnet psykisk hälsa.

Program för veckan

  • Måndag 9/9 Pilgrimsvandring med Svenska kyrkan
    Välkommen på pilgrimsvandring - både en yttre och en inre vandring. Vi går i långsam takt från Grästorps kyrka, längs Nossan, till Tengene kyrka. Vi avslutar med andakt och något enkelt att äta. Samling vid Grästorps kyrka kl. 17.
  • Tisdag 10/9 Temakväll med Ungdomsverksamheten 0514
    Välkommen på en må bra-kväll med olika aktiviteter på Lunnevibadet, gäller för årskurs 6 och uppåt (simkunnighet krävs). Vi ses på Lunnevibadet kl. 16.30-20.
  • Tisdag 10/9 Öppen kyrka
    Svenska kyrkan uppmärksammar Suicidpreventiva dagen genom att bjuda in till En kväll för livets skull med musikgruppen WÅSA i Grästorps kyrka kl. 19.
  • Onsdag 11/9 Föreläsning om livsstil, hjärnan och att främja psykisk hälsa med Fredrik Bäck
    Psykisk ohälsa ökar, vad kan vi göra för att förändra denna trend? Välkomna till Konserthuset kl. 18-20. Föranmälan till anna.olofsson@rfsisu.se (senast 4/9).
  • Onsdag 11/9 Föreställning med Alma Lindström
    Sångerskan med pianist bjuder in till konserten “Hemlängtan”. Kom nära, känn gemenskap, värme och glädje genom musiken i ett varierat och innerligt program. Välkommen till Kulturhuset kl. 18.
  • Fredag 13/9 Rörelseaktivitet med öppna förskolan
    Kom med familjen till öppna förskolan kl. 8.30-11.30 och gå en tipspromenad med rörelseaktiviteter där varje fråga har någon form av rörelse i sig.
  • Fredag 13/9 Seniorcenter bjuder in till film- och popcornmys
    Ta med dig vännen på en trivselstund med fokus på feelgood, hopp och gemenskap. Vi ses i samlingssalen, Kommunens hus, kl. 15.

    Veckans aktiviteter är kostnadsfria, välkommen!

    Även i år kommer vi att dela ut gröna band som symboliserar psykisk hälsa, genom att bära bandet ökar vi medvetenheten om mental hälsa. Banden finns för utdelning på Kompassen, AME, ungdomsverksamheten 0514, Familjehuset Agera, biblioteket, seniorcenter, kyrkan och i medborgarkontoret.

 

Förstora bilden