Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 5 juni 2024

Bostadskö till trygghetslägenheter på Lärkfalken

Nu finns möjligheten att ställa sig i bostadskö för trygghetslägenheter på Lärkfalken 9! Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i december 2025, men redan den 10 juni öppnas e-tjänsten för anmälan till bostadskön.

Snart blir det fler trygghetslägenheter i Grästorp! På Lärkfalken 9 börjar man snart bygga huset som ska innehålla 28 trygghetslägenheter, en gemensamhetslokal och ett multirum, gemensamma uteplatser och boulebana. Till projektet finns även fjorton parkeringsplatser varav fyra är laddplatser för elbilar. Det kommer också finnas ett gemensamt miljörum för avfallssortering och ett utvändigt cykelrum i anslutning till miljörummet.

"Det finns ännu ingen adress till huset, det är sådant som vi får ordna under tiden vi bygger. Troligtvis kommer adressen att bli på Tengenevägen, eftersom infarten till parkeringen går där. Under tiden går huset under fastighetsbenämningen, alltså Lärkfalken 9," berättar Stefan Jansson, VD för Grästorps fastigheter AB.

Gemensamhetslokalen är till för att de boende i huset ska kunna umgås. Här finns möjligheter till matlagning samt utgång till gemensam uteplats i söderläge. Personal kopplad till boendet kommer att anordna aktiviteter i lokalen för att främja samvaro, hobby, rekreation, gemenskap och trygghet.

"En trygghetslägenhet är till för äldre som är för friska för äldreboende men som vill ha mer trygghet och gemenskap i anslutning till sin boendemiljö. Vi har god kontakt med de som bor i trygghetslägenheterna och om något händer eller behöver fixas så är vi snabbt där och åtgärdar det.” säger Stefan Dahlgren, boendesamordnare för Trygga Hem, som äger trygghetslägenheterna vid Kommunens hus.

Bostadskö

Ställ dig i kö till lägenheterna på Lärkfalken 9 via självservice. Det är samma kö till både ettorna, tvåorna och treorna i huset.

Står du redan i kö till trygghetslägenhet i Grästorp men vill köa för lägenhet på Lärkfalken också? Då ska du göra ytterligare en anmälan via självservice.