Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 4 juni 2024

Förstörda bänkar

Under senaste tiden har det hänt upprepade gånger att saker förstörts eller slagits sönder, både på förskolan Äventyret, i Lilla Bergaparken och nu våra regnbågsfärgade bänkar som ställdes ut i samband med 17 maj, internationella dagen mot homo-, bi-, och transfobi.

Det är både ledsamt och tråkigt att saker inte får vara hela när vi lägger tid, pengar, arbete och energi på ett levande och inbjudande Grästorp, för både invånare och besökare.

I fallet med de regnbågsfärgade bänkarna känns det ännu tråkigare, då de ställdes ut särskilt för att påminna om att vi alla har rätt att vara den vi är. För mig är frågan om jämställdhet och ett öppet samhälle bärande för vårt välmående, och också en fråga som ligger till grund för en fungerande demokrati. Även om det bara är ett fåtal personer som står bakom förstörelsen så är det för mig ett tillräckligt bevis på att vi har mer att göra i de här frågorna.

I Grästorps kommun kommer vi att fortsätta arbetet för ett öppet och inbjudande samhälle där alla är inkluderade och välkomna, och jag hoppas och tror att vi har både barn, ungdomar, föreningar, företagare, föräldrar och alla andra grästorpare med oss i det.

- Robert Fransson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande