- Du är här:
- Startsida
Artikeln publicerades 21 augusti 2020
Vänerveckan 22-30 augusti
Den 22 – 30 augusti är det återigen dags för Vänerveckan. Evenemanget som arrangeras för åttonde året i rad är ett återkommande evenemang som pågår i alla 13 kommuner runt Vänern.
Evenemanget Vänerveckan som uppmärksammar livet i, på och runt Sveriges största insjö, genomförs vanligtvis tillsammans med hundratals olika föreningar och företag som erbjuder en mängd aktiviteter och evenemang för hela familjen. Allt i från vattenrelaterade aktiviteter, föreläsningar, filmer, utställningar, musikunderhållning, guidade turer till skärgårdskryssningar, skärgårdsfest och fiske. Gemensamt för aktiviteterna är att de har koppling till Vänern på något sätt.
Under rådande läge med Corona har Vänersamarbetet beslutat att ställa om istället för att ställa in. Det innebär att Vänerveckan i år bli ett digitalt evenemang.
Förhoppningsvis når vi en stor räckvidd via Vänerveckans webbsida och Facebooksida där Väner-kommunerna och Vänermuseet kommer att dela tips, inspiration, information och häpnadsväckande fakta om livet i, vid och på Vänern
, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare, Vänersamarbetet.
Evenemanget Vänerveckan är initierat av Vänersamarbetet, med Vänermuseeti Lidköping som koordinator.
För mer information besök www.vanerveckan.se Länk till annan webbplats.
Vänerveckan i Grästorp
Förutom att delta digitalt, kan man i Grästorp följa med på två utflykter med Vänern som tema.
Fågelutflykt till Djävulsön
Den 24 augusti arrangeras en utflykt till Detterns Naturreservat. Kulturhuset 17.30 med begränsat antal deltagare, max 8 stycken. Deltagarna åker i egna bilar till Sjöryds egendom.
Under ledning av Leif Sjöberg promenerar vi till Djävulsön cirka 2 km, där Peter Holst guidar från fågeltornet. Hemkomst cirka 21.00, medtag fika.
Obligatorisk anmälan till Leif Sjöberg sjoberg.varbacka@gmail.com
Upplevelsevandring med fika: Hallesnipen
Under Vänerveckan kan du delta i en upplevelse där vi visar upp det vackra Halleberg vid foten av Vänern, klevar, fantastiska vyer och spännande historier om livet på berget blandat med intressant fakta. Vi kommer även bjuda på en lyxig fika under vandringen, för vem gillar inte en delikat fika tillsammans med en naturupplevelse?
Datum: 25 augusti
Plats: Hallesnipen, vändplatsen,
Koordinater 58.395926, 12.455261
Tid: kl.17.30 till ca kl 20:00
Anmälan och pris: 249:-
Anmälan görs till Äventyr & Trails swishnummer: 123 061 20 93
Tänk på att endast betald plats i förskott räknas som anmälan. Ange “Hallesnipen” vid anmälan samt ange evt. allergier.
Ca 3,5 km vandring, I en bitvis obanad terräng och branta partier och stenig stig. Annars trevlig och fin led.
Hur krävande: 3 (skala 1-5 där 1 är platt och slät led till 5 där det är obanad stig, branta partier och svår kuperad terräng)
För frågor runt vandringen eller alternativa sätt att anmäla sig kontakta: Charlotta Bang, Stiftelsen Bergagården 0768-811 864, alternativt Fredrik Svensson, Äventyr & Trail 0703-233 466,
Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och vi får alla vara beredda på att läget kan ändras snabbt. Maxantalet är 25 personer. Självklart ska man bara komma på aktiviteten om man är fullt frisk - vi har därför avbokning fram till några timmar innan aktivitetens start.
Vandringen är ett samarbete mellan Platåbergens Geopark, Stiftelsen Bergagården och Äventyr och Trail.
Länk till Facebookevenemanget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.