Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Under lunchtid på vardagar är restaurang Jon Jesper öppen för allmänheten.

Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny


Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 105 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.

* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, det beror på tillgången.

Vecka 19 (6-10 maj)

Måndag: Korv stroganoff med kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Torsdag: Kristi himmelsfärdsdag - stängt
Fredag: Klassisk köttsoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljglass

Vecka 20 (13-17 maj)

Måndag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljglass
Fredag: Lax med kräftsmak, serveras med kokt potatis

Vecka 21 (20-24 maj)

Måndag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis/svenskt havreris
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Onsdag: Dillkött på kyckling serveras med kokt potatis
Torsdag: Spenatsoppa med kokt ägg. Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Fredag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

 

Vecka 19 (6-12 maj)

Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: På "hembakatdagen" testar vi ett nytt recept - vilket det blir är en överraskning!
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Saftsoppa med wafers
Kvällsmål: Kvargdans med sylt
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Omelett med spenatstuvning
Torsdag Kristi Himmelsfärds dag:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Janssons frestelse
Fredag:
Middag: Klassisk köttsoppa
Dessert: Blåbärspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Pytt i panna, serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor
Lördag:
Middag: Ostgratinerad fiskfilé* med gräslök ("Fisk Bonjour"), serveras med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Kallskuret med potatisgratäng och fräsch sallad & liten chokladboll till efterrätt
Söndag:
Middag: kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris/potatis
Dessert: Aprikoskräm med kardemummaskorpa
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 20 (13-19 maj)

Måndag:
Middag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding, serveras med lingonsylt
Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Grön sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon
Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljglass
Kvällsmål: Korvgratäng med broccoli och champinjoner
Fredag Norges Nationaldag:
Middag: Norsk lax med kräftsmak, serveras med kokt potatis
Dessert: Dronning Mauds dessert
Kvällsmål: Ost- och grönsakspaj med kall dressing
Lördag Pingtsafton:
Middag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Dessert: Jordgubbstårta
Kvällsmål: Crêpes med grönsallad
Söndag Pingstdagen:
Middag: Helstekt kotlettrad med potatis och champinjonsås
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Räksallad med dressing

Vecka 21 (20-26 maj)

Måndag Annandag Pingst:
Middag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa med vaniljglass
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ängamatssoppa
Onsdag:
Middag: Dillkött på kyckling serveras med kokt potatis
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Ost- och skinksås med potatismos
Torsdag:
Middag: Spenatsoppa med kokt ägg
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda
Fredag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Ugnspannkaka med lingonsylt
Lördag:
Middag: Pocherad fisk med varm citronsås, serveras med kokt potatis
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Skinkstek med gräddsås, potatis och pressgurka
Mors dag Dessert: Mormors kaffekräm med en hint av amarettolikör
Kvällsmål: Västerbottenspaj med tångrom, rödlök och crème fraiche

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

 

Vecka 19 (6-12 maj)

Måndag: Kaviargratinerad fikskfilé*, serveras med kokt potatis
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag Kristi Himmelsfärdsdag: Pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt**
Fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Lördag: Janssons frestelse och köttbullar
Söndag: Köttsoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Vecka 20 (13-19 maj)

Måndag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med ris
Tisdag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och vitvinssås
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Fredag: Grön sparrissoppa toppad med bacon. Dessert: Knäckig rabarberpaj med vaniljsås
Lördag: Korvgratäng med broccoli och champinjoner
Söndag: Lax med kräftsmak, serveras med kokt potatis

Vecka 21 (20-26 maj)

Måndag: Helstekt kotlettrad med potatis och champinjonsås
Tisdag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Torsdag: Dillkött på kyckling serveras med kokt potatis
Fredag: Spenatsoppa med slantad choritzo. Desset: Bärpaj med vaniljsås
Lördag: Köttbullar med morotslåda och kall senapscrème
Söndag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås